14. 12. 2020

V naših domovih diši po kruhu in pecivu

V času prihoda praznikov je drugače, še bolj napeto in vse se vrti okrog pospravljanja, čiščenja, drgnjenja ….da bo naše stanovanje le sijalo v teh prazničnih dneh. Letos bodo naša praznovanja izjemoma drugačna – osebna, bolj umirjena, zgolj doma in samo družinska. Toda ta pandemija korona virusa nas ne ustavi pri predprazničnih aktivnostih kot je peka domačega kruha in vaniljevega peciva, katerega vonj se prijetno širi po našem stanovanju. Vsi naši učenci so doma vključeni v različna dela, eni zelo samostojno, drugi pa kot aktivni pomočniki.
Našo mestno ulico Šutno letos krasijo smreke, ki čakajo kamniške učence, da jih okrasijo z lastnim dekorativnim izdelkom. Jasmin je med smrekami poiskal našo zeleno lepotico in ob njej tudi poziral.
Zdaj je tudi pravi čas, da se spomnimo na prijatelje in jim napišemo praznično voščilo. Kje so že tisti časi, ko smo čakali na pismonoša, da nam v nabiralnik vrže božično voščilnico. Danes je lepa misel v trenutku napisana in poslana po sms-u. Toda ne, učiteljica Mojca je ohranila še stari ritual in vsakemu učencu posebnega programa poslala doma narejeno voščilnico.
Dobro, da so pred vrati prazniki, kajti motivacija za šolsko delo je že skoraj ničelna in naši učenci resnično potrebujejo počitek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja